Wat is en doet Kamp 1?

Kamp 1 is het jeugdkamp voor alle kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het doel van Kamp 1 is het creëren van een onvergetelijke week, waarin plezier en sociale ontwikkeling in een veilige en respectvolle omgeving centraal staan. Alle kinderen zijn welkom!

Ben jij 7 jaar, maar denken je ouders dat je zelfstandig genoeg bent om hen een weekje te missen, zelf je tanden te poetsen, sokken aan te trekken en plezier te maken? Neem dan contact met ons op! Voor kinderen vanaf 13 jaar, of kinderen die al op de middelbare school zitten; neem eens een kijkje bij kamp2!

Wij vertrekken elk jaar op de eerste zaterdag van de zomervakantie. Wij gaan we met 50 á 60 kinderen op kamp en 14 á 16 personen aan leiding. Ouders kunnen de kinderen van Kamp 1 en kamp 2 tegelijk wegbrengen. In een grote bus gaan we naar een kampgebouw in Nederland. In het kampgebouw, op het sportveld en in de bossen doen we allerlei spellen; een dropping, kampvuur, een bonte avond en veel meer…. Mede dankzij de inzet van alle vrijwillige leiding en alle sponsoren waar we jaarlijks hard op zoek naar zijn, houden wij de kosten zo laag mogelijk. De totale kosten voor de gehele kampweek bedraagt €165,- per kind.

Mocht uw kind een allergie of bijzondere aanpak nodig hebben om een geweldige week te beleven, dan zijn wij hier graag van op de hoogte.

Leidingteam
Ons leidingteam bestaat uit een een enthousiaste groep vrijwilligers dat affiniteit heeft met kinderen. De achtergrond van de kampleiding is sterk verschillend. Er zitten vaak mensen bij uit het onderwijs, pedagogiek, de gezondheidszorg enzovoort. Steeds vaker zijn het ex-kamp kinderen die zich tijdens of na hun studie aanmelden om kampleider te worden. Juist deze verschillen maken ons team tot een sterk, creatief brein.

Veiligheid, gezondheid en hygiëne
Veiligheid, gezondheid en hygiëne op kamp vinden wij erg belangrijk. Daarom bestaat ons team uit 2 EHBO leiding, die officieel EHBO gecertificeerd zijn. Zij zorgen ervoor dat kinderen dagelijks hun medicatie toegediend krijgen en houden een extra oogje in het zeil op de zieken en gewonden. Ook worden de kinderen na elk bos bezoek gecontroleerd op teken en de eikenprocessierups. Na jarenlange ervaring zijn we hier erg in thuis en weten we dit kleine beestje snel te herkennen. Mocht u (na overleg met de huisarts) willen dat uw kind na een tekenbeet direct antibiotica toegediend krijgt, horen wij dit graag. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de EHBO leiding. Tijdens de kampweek proberen wij er zoveel mogelijk aan te doen om de Hygiëne te waarborgen. Wij wassen vaak onze handen en tijdens het douchen is het dragen van badslippers verplicht. 

Op de eerste kampdag wordt tevens een brandveiligheid les gegeven, zodat de kinderen weten waar de nooduitgangen zijn en wat te doen bij brand. Tijdens avondwandelingen dragen alle kinderen en leiding lichtgevende hesjes, zodat wij goed zichtbaar zijn. Ook dragen alle kinderen polsbandjes met een noodnummer. Mocht een kind, ondanks de oplettendheid van onze leiding, de groep kwijt raken, staat op dit polsbandje onze contactgegevens.

De kookstaf zorgt ervoor dat we elke dag weer kunnen genieten van heerlijke maaltijden. Ook houden zij rekening met dieetwensen, vegetariërs en allergieën. Tijdens de inschrijving kunnen ouders/verzorgers deze wensen aangeven.

Ten slotte kan het tijdens kamp voorkomen dat er iets gebeurt waardoor er schade ontstaat. Wij gaan er vanuit dat kinderen (via hun ouders) en alle leiding een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten. Aanvullend hierop heeft de gemeente Zoetermeer voor alle vrijwilligers een extra vrijwilligersverzekering afgesloten. Meer info vindt u op de website van de gemeente Zoetermeer.

Bonte avond

Hoe ziet zo’n kampweek er nou uit?
In de slaapzalen slapen na een vermoeiende maar leuke dag,  maar zodra de leiding weg is lekker keten (en dat heeft de leiding natuurlijk heus wel door ;)) Daarnaast worden er in zo’n toffe kampweek onwijs veel vriendschappen gesloten.
‘S ochtends met zijn allen ontbijten en daarna je stem schor zingen met kampliedjes. Er zullen spellen in het bos zijn, op het veld bij het kampgebouw en wie weet maken we ook nog bommetjes in het zwembad. We lopen een dropping en breken ’s avonds soms stiekem uit ons bed… Behalve spellen zijn er ook vaste momenten waarop we samen over serieuzere dingen in het leven nadenken.

We gaan op kamp van zaterdag t/m zaterdag en de gehele verzorging is hierbij inbegrepen. Soms hebben we zoveel plezier dat we vergeten papa en mama een kaartje te sturen ;-).

Voor wij op kamp gaan..
Ongeveer een maand voor we op kamp gaan, organiseren wij een kennismakingsavond voor ouders. Tijdens deze avond wordt de belangrijkste informatie met u gedeeld, wordt de leiding voorgesteld en kunt u vragen stellen.

Na de kampweek..
Enkele maanden na kamp organiseren wij een reünie. Tijdens de reünie worden alle kampmomenten herbeleefd met behulp van de foto’s en de kampfilm.

Website.JPG