Wat is en doet Kamp 1?

Kamp 1 is het jeugdkamp voor alle kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het doel van Kamp 1 isKamplogo1het creëren van een onvergetelijke week, waarin plezier en sociale ontwikkeling in een veilige en respectvolle omgeving centraal staan. Alle kinderen zijn welkom!

Ben jij 7 jaar, maar denken je ouders dat je zelfstandig genoeg bent om hen een weekje te missen, zelf je tanden te poetsen, sokken aan te trekken en plezier te maken? Neem dan contact met ons op! Ben jij 13 jaar of ouder, dan verwijzen wij je door naar Kamp 2 via http://www.kamptwee.nl.

Wij vertrekken elk jaar op de eerste (zater)dag van de zomervakantie. Meestal gaan we met zo’n 50 kinderen en 15 personen aan leiding weg. Ouders kunnen de kinderen van Kamp 1 als Kamp 2 tegelijk wegbrengen. In een grote bus gaan we naar een kampgebouw in Nederland. In het kampgebouw, op het sportveld en in de bossen doen we allerlei spellen; een dropping, kampvuur, een bonte avond en veel meer….

Mocht uw kind een allergie of bijzondere aanpak nodig hebben om een geweldige week te beleven, dan zijn wij hier graag van op de hoogte.

Leidingteam
Ons leidingteam bestaat uit een een enthousiaste groep vrijwilligers dat affiniteit heeft met kinderen. De achtergrond van de kampleiding is sterk verschillend. Er zitten vaak mensen bij uit het onderwijs, pedagogiek, de gezondheidszorg enzovoort. Steeds vaker zij het ex-kampkids die zich tijdens of na hun studie aanmelden om kampleider te worden. Juist deze verschillen maken ons team tot een sterk, creatief brein.

Veiligheid en hygiëne
Tijdens de kampweek letten we zoveel mogelijk op veiligheid en hygiëne. Het dragen van badslippers is bijvoorbeeld verplicht. Ook worden de kinderen na elk bosbezoek gecontroleerd op teken, de eikenprocessierups. Na jarenlange ervaring zijn we hier erg in thuis en weten we dit kleine draakje snel te herkennen. Mocht u (na overleg met de huisarts) willen dat uw kind na een tekenbeet direct antibiotica toegediend krijgt, horen wij dit graag. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de EHBO leiding.

Overigens is het noodzakelijk dat de kinderen behalve een medische verzekering, ook een WA verzekering hebben.

IMG_0618.JPG

Hoe ziet zo’n kampweek er nou uit?
In de slaapzalen slapen, keten wij en daarnaast maken wij veel nieuwe vrienden,
met zijn allen ontbijten en daarna je stem schor zingen met kampliedjes. Er zullen spellen in het bos zijn, op het veld bij het kampgebouw en wie weet maken we ook nog bommetjes in het zwembad. We lopen een dropping en breken ’s avonds soms stiekem uit ons bed… Behalve spellen zijn er ook vaste momenten waarop we samen over serieuzere dingen in het leven nadenken.

We gaan op kamp van zaterdag t/m zaterdag en de gehele verzorging is hierbij inbegrepen. Soms hebben we zoveel plezier dat we vergeten papa en mama een kaartje te sturen ;-).

Voor wij op kamp gaan..
Ongeveer een maand voor we op kamp gaan, organiseren wij een kennismakingsavond voor ouders en kinderen. Tijdens deze avond wordt de belangrijkste informatie met u gedeeld, wordt de leiding voorgesteld en kunt u vragen stellen.

Na de kampweek..
Enkele maanden na kamp organiseren wij een reünie. Tijdens de reünie worden alle kampmomenten herbeleefd met behulp van de foto’s en de Kamp DVD. Uiteraard zijn alle ouders ook van harte welkom.

IMG_3468.JPG